Корисници на Windows MetaTrader 4: ForexBall Edition
За да учествувате на ForexBall натперварот, треба да го превземете програмот за тргување. Натпреварот се одвива на иновативната и моќна платформа – MetaTrader 4.

Ви препорачуваме да ја превземете MetaTrader 4: ForexBall Edition затоа што не вкључува забранетите автоматски помагала( Expert Advisors), ви дава пристап на аналитики, најновите трговски алатки и е достапна на forexball.com страницата!
Mac Корисници на MetaTrader 4  упатство за инсталирање
Доколку сте Mac корисник, не постои апликација наменета за  MetaTrader 4, но постои лесно упатство како да ја инсталирате.
Пратете ги следните чекори долу како би сте го инсталирале Metatrader 4 терминалот на апаратите со OS X.
  1. Посетете ја WineBottler страната и превземете го последното издание на програмот WineBottler *.
  2. Следно, отворете го и превземете го .dmg фајлот. За да ја почнете инсталацијата, влечете ја Wine иконата во Applications folder.
  3. После завршувањето на инсталацијата, може да го покренете MetaTrader 4 инсталациониот фајл како што би го покренале на Windows OS.


* Имајте во предвид дека Wine и Winebottler не го заменуваат во потполност Windows оперативниот систем кој е потребен за покревање на MetaTrader 4 платформата, така да нема да имате секогаш гарантирана стабилност, безбедност и функционалност како на Windows апликациите.

За мобилните апарати MetaTrader 4 Мобилна Апликација
Може да пристапите на MetaTrader 4 и учествувате на ForexBall преку мобилниот апарат!!
За iOS верзијата на MetaTrader 4, користете ја следната апликација:


Корисниците на Андроиди може да ја користат следната апликација:

 

Ограничување:

Доколку ја користите Адмирал Маркетс MetaTrader 4: Supreme Edition, обратете внимание дека некои од предностите (како 1-click trading and trade terminal) не се достапни за  ForexBall натпреварот. Ова е направено за да би се лимитирала употребата на Автоматските помагала( Expert Advisors) на натпреварите и да би се осигурала фер играта.

 

Внесете Корисничко Име

, добредојдовте во ForexBall.
Ве молиме внесете корисничко име што ке биде покажано на ForexBall натпреварот.

NB Доколку имате сметка во Кабинет на Трговци, може да ја користите како влез.