Најчесто поставувани прашања

Се пријавив веќе на 4 рунди. Како можам да се пријавам на повеќе рунди?
EСекој е во можност да учествува на повеќе од 4 рунди на ForexBall™. Еднаш кога ќе се пријавете на 4 рунди, ќе ви биде дозволено да се приклучете на повеќе рунди од кога ќе отворете реална сметка без разлика на големина на депозит.

Мојата држава не е на листата на регистерационата форма на ForexBall™ Првенството. Дали можам да партиципирам за трговскиот натпревар?

Главниот организатор на ForexBall™ Интернационално Првенство за Тргување е Адмирал Маркетс. Притоа, ресиденти на држави кои се забранети од Адмирал Маркетс не можат да земат учество на натпреварот.

Може ли да повторно да учествувам на ForexBall™ натпреварот, ако не сум бил еден од победниците во претходната рунда?

Секако да. Вие може да учествувате во секоја рунда во секоја сезона без разлика на вашите претходни резултати.

Дали може повеќе од едно лице да партиципираат за натпреварувањено од еден  ист компјутер?
Не. Поради ризикот од измами - за да една особа не отвори повеќе налози од еден компјутер и се здобие со непоштена предност - сите сметки отворени од еден компјутер ќебидат затворени. Оваа мерка е превземена за ForexBall™ да биде Фер плеј!

Кој е Адмирал Маркетс и зошто морам да се регистрирам на овој брокер во Кабинетот на Трговци?
Адмирал Маркетс е брокер кој организира, наградува и го
одржува ForexBall™ трговското натпреварување.
Треба да се регистрирате во Кабинетот на Трговци при Адмирал Маркетс пред да се пријавите за ForexBall™ рунда. Тоа е само за да ги пратиме резултатите на натпреварувачите низ првенството. Регистрацијата е бесплатна и не бараме никакви средства кога се регистрирате. Според тоа ваши средства може да бидат само кредитирани на Адмирал Маркетс сметката.

Дали треба да поседувам реална сметка во Адмирал Маркетс или да сум активен клиент за да учествувам на ForexBall™ Трговското Првенство?
Не. Сите се добредојдени да учествуваат на турнирот до 4 рунди. Не е потребен депозит, кредитна картичка, ниту било какви средства. Само пријавете се бесплатно и учествувајте на Форекс натпреварот, така едноставно. За да учествувате во повеќе од 4 рунди потребно е да отворите и депонирате реална сметка за тргување.

Зошто не можам да се регистрирам на ForexBall™?
Доколку вашата држава се појави во менито на паднатите листи како активни и имате сеуште проблем при регистрацијата за ForexBall™, испратете ни порака преку е-пошта на info@forexball.com.

Дали треба да извршам нова регистрација за секоја натпреварувачка рунда?
Треба само да се регистрирате еднаш во Кабинетот на Трговци и тоа е се. Но секако треба да се пријавете за секоја рунда на ForexBall™ во која сакате да учествувате поединечно, пријавувајќи се преку Кабинетот на Трговци. Доколку имате налог во Кабинетот на Трговци, само најавете се и пријавете се на моменталната или следната рунда од натпреварот на ForexBall™.

Зошто не можам да го видам моето корисничко име / резултатите во ForexBall™ ранг листата?

Само натпреварувачите чие салдо го преминува почетниот депозит се претставени на ForexBall™ ранг листата. Исто така ранг листата се обновува периодично, неколку пати во тек на денот, затоа проверувајте на неколку часови дали вашето корисничко име се појавило на ранг листата.

Достигнав во Топ 3 во мојата дивизија! Како да ја превземам наградата?
Ви честитаме на победата! За да ги поревземите вашите пари, треба да имате реална сметка во адмирал Маркетс. Може да направите една сметка после победата и ние ќе ви ги префрлиме средствата таму. Кога парите ќе ви бидат на реалната сметка, треба да го одработате минималниот обем на тргување пред да ги повлечете средствата. Ова е во сооднос со намената на едукацијата и тренирањето на ForexBall натпреварот.

Која е разликата помеѓу ранг листата на рундата и ранг листата на сезоната?
Една рунда трае 100 часови тргување, почнува секој Понеделник во 10:00 GMT и трае до Петок до 14:00 GMT.
Една сезона се состои од четири рунди. Во тек на неделната рунда од натпреварот, натпреварувачите се натпреваруваат против другите натпреварувачи само во својата дивизија. Тројцата најдобро рангирани натпреварувачи од секоја дивизија освојуваат награди. сезонската ранг листа одговара на перформансот од четирите рунди. победниците на сезонските рунди се натпреварувачите кои покажале најдобри перформанси во тек на сите четири рунди. Тие не мора да бидат победници на секоја рунда за да би освоиле најдобри перформанси. Дивизиите не играат улога во месечното рангирање. Сезонското рангирање ги одбира најдобрите натпреварувачи на глобално ниво.
Внесете Корисничко Име

, добредојдовте во ForexBall.
Ве молиме внесете корисничко име што ке биде покажано на ForexBall натпреварот.

NB Доколку имате сметка во Кабинет на Трговци, може да ја користите како влез.